Mijn mooiste sporten

Mijn mooiste sporten

20 juni 2019 Geen categorie 0

Tegenwoordig ontkom je niet meer aan sport. Je speelt zelf een sport, je wilt graag een sport beoefenen of je ziet wel sport op tv of internet. Sporten is in! Ook al worden we steeds dikker met elkaar, er lijkt een trend te ontstaan waarbij we toch allemaal aan de sport moeten.

Ikzelf ben een sport man in hart en nieren. Nu hoor ik je gelijk grinniken, want een top sporter ben ik absoluut niet en sport kijken is nu ook niet bepaald mijn hobby. Toch hou ik van sport, ook omdat je dit helpt om de gewone realiteit van werk, privé en de samenleving te relativeren.

In deze blog vertel ik over mijn mooiste sporten. Dit kan sporten zijn die ik zelf graag speel, maar ook sporten die ik graag kijk. In mijn blog Snuffelen is top sport vertel ik het 1 en ander over de vergelijking met sport en mijn winkel, maar nu wil ik het gewoon over het plezier van sport hebben.

#Vrouwenvoetbal

Bron: Wikipedia

Voetbal, bah wat vind ik dat een stomme sport. Veel te veel op tv en geen zak aan om naar te kijken. behalve dan als de Nederlandse heren spelen, dan komt bij mij de succes supporter naar boven en is het tof om samen naar een overwinning te brullen. Nu waren de mannen de laatste jaren wat minder en daar was opeens VROUWENVOETBAL. Ik begon spontaan berichtjes op facebook te plaatsen over deze vrouwen en ben ik plots fan geworden. Oke de sport boeit mij nog steeds niet veel, maar ik vind het gewoon leuk om naar te kijken, zelfs de andere landen. Ik herinner mij nog goed dat we met een korfbal team tegen vrouwen gingen voetballen, vanwege een weddenschap. Het blijft je altijd bij, hopelijk ook het succes.

#Formule 1

Een sport die ik graag kijk is de Formule 1. Alleen vind ik het wel jammer dat het niet gewoon op de standaard zenders wordt uitgezonden en ben ik verplicht bij een ander te kijken of op de Duitse zender. Daarom volg ik niet elk jaar elke wedstrijd. De sport is op dit moment weer razend populair doordat Max Verstappen de Nederlander is de meeste punten haalt voor ons landje en het is een genot om naar de overwinningen en zijn races te kijken. Lekker scheuren en hopen dat er af en toe eens een crash is. Waarom ik nou perse naar formule 1 kijk en niet naar andere race sporten zoals de TT bij motor races? Geen idee, misschien omdat die snelle bolides zo indrukwekkend hard gaan en het komt eindelijk weer in Nederland!

#Wielrennen

Bron: Hart van Nederland

De “Tour de France” wat keek ik daar als ik de kans voor had vaak naar op de tv. Op 1 of andere manier kijkt deze sport zo lekker weg. Het is fascinerend om te zien waarom de ene wielrenner nou beter is dan de andere. Ook het fietsen in een groep is leuk om naar te kijken. Hoewel het komt vaak op de laatste kilometers aan, maar het is al een prestatie als je de grootste gedeelte van de route in een kopgroep of alleen fietst. Het is tevens heerlijk als 1 van de Nederlanders iets bereikt waar we met zijn allen trots op zijn zoals Tom Dumoulin die de Giro wint of Bauke Mollema een etappe. Overigens is het kijken naar een etappe in Frankrijk iets wat je zeker moet doen. Al is het maar voor de reclame stoet die er voor aan rijdt.

#Hardlopen (& Fitness)

Wat ik zelf wel graag doe is hardlopen. Wandelen of fietsen wil ik juist absoluut niet doen, maar het rennen naar een vooraf gestelde doel vind ik mooi om te doen. Nu wordt het wel elk jaar minder en zijn mijn prestaties lang niet meer zo goed. Toch is het leuk om je doel te bereiken. De 4 mijl van Groningen, de Run van Roden en het liefst nog een paar in de omgeving, zodat je weer zo’n glimmende medaille krijgt en je ziet ook nog wat van de omgeving. Fitnessen doe ik ook graag, maar het geld en de zin om het te doen ontbreekt nog wel eens. En ach, af en toe wandelen om Pokemons te vinden of fietsen naar die leuke braderie in de buurt wil ik nog wel eens doen. Zolang ik maar een doel heb, blijf ik wel in beweging.

#Korfbal

Bron: kv Noordenveld

Korfbal is uiteraard mijn nummer 1 sport. Ik beoefen dit al jaren en ook al zeg ik soms dat ik er helemaal klaar mee ben, ik stop er voorlopig niet mee. Aan de wedstrijden beleef ik nog een hoop plezier en met het beste beentje voor winnen we nog regelmatig. jammer genoeg ben ik nooit een top korfballer geweest, maar ik zal altijd mijn best blijven doen. Wat korfbal nou zo leuk maakt is dat het een gemengde sport is, je samen ervoor zorgt dat er doelpunten gemaakt dienen te worden en het naast de sport een hele sociale omgang met elkaar heeft. Zelfs het kijken naar de sport is leuk. De korfbal League heeft regelmatig leuke wedstrijden om te kijken en ook mijn eigen club speelt vaak leuke wedstrijden. Toch speel ik liever dan kijken.

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere sporten die zodra er successen zijn, leuk zijn om naar te kijken. Andere sporten zijn absoluut de moeite waard om zelf eens te spelen, maar deze 5 sporten zijn voor mij op dit moment de mooiste. Toch is ondernemen ook een sport en eigenlijk is het leven zelf al een sport. We willen allemaal de beste worden en zijn. De nummer 1!

Lees meer blogs op de blog pagina of lees blogs van mijn winkel Jouw Snuffelkast.

Geverifieerd door ExactMetrics